BB & The Blues Shacks – Businessmen

BB & The Blues ShacksBB & THE BLUES SHACKS
Businessmen
CrossCut Reckords, CCD 11108
(55 min)

Redan 2005 när vi hade BB & The Blues Shacks på Mönsterås Bluesfestival gjorde de ett oerhört starkt intryck på mig. Den uppfattningen och känslan kvarstår när jag nu återbekantar mig med gruppen och deras nya album. Tiden går fort och senare under hösten firar de 25-årsjubileum och den nu aktuella plattan är deras sjunde på Crosscut. Som vanligt är det bröderna Michael på sång, munspel och Andreas Arlt på gitarr som utgör grundbulten i bandet. De övriga är Dennis Koeckstadt piano/orgel, Henning Hauerken bas samt Jochen Reich trummor. Till detta kommer en rakbladsvass blåssektion i form av The No Blow No Show Horns. Deras insatts förhöjer otvivelaktigt soundet på den här skivan från bra till jäkligt bra.

Plattan genomsyras av en bra mix mellan soul och blues. Snyggt producerat och innehåller totalt femtonspår varav en är en cover, It´s Was A Dream av John Brim. Helt enkelt en förstklassig blues/soulplatta.

BB & The Blues Shacks framför med stort självförtroende, kompetens och ett oerhört tryck, sig själva som ett bluesband med ett stänk av soul. De har i vissa sammanhang jämförts med Sven Zetterberg och jag tycker nog att den till vissa delar stämmer.

Med Businessmen befäster B.B. & Blues Shacks sin position som ett av Europas absoluta bästa bluesband.

Facebook
Twitter
Print
Email
Skivtips
16 senaste