Rick Estrin And The Nighcats – You Asked For It… LIVE

Rick EstrinRICK ESTRIN AND THE NIGHTCATS
You Asked For It… LIVE
Alligator Records, ALCD 4962
(75 min)

Så fick Rick och bandet till slut krypa till korset. Deras fans har efterlyst ett livealbum under en lång rad år och nu har den kommit. Faktiskt lite märkligt att man inte tidigare har släppt något livematerial. Plattan är inspelad på Biscuits and Blues i San Francisco den 5 oktober 2013, för övrigt Estrins födelsdag.

Förutom Rick på munspel och sång består bandet av Kid Andersen gitarr, Lorenzo Farrell bas och orgel samt J Hansen trummor. Har man följt Rick och gruppens förehavande och också lyssnat på Little Charlie & The Nightcats så är deras sound välkänt. Plattan genomsyras av högt tempo och lysande musikaliska prestationer, ett ruskigt tajt band. Det märks att här har vi med fullblodsmusiker att göra. Plattan innehåller tretton spår med en varierande låtlängd, och det är här jag har min kritik rent generellt mot liveplattor. När låtarna börja komma upp i åtta minuter så kan det bli lite tradigt att sitta hemma i fåtöljen och lyssna. Live musikskall upplevas live är väl min huvudpoäng.

Nu tycker jag ändå att det är ett så pass bra bluesalbum att jag kan rekommendera You Asked For It… LIVE till ett inköp.

Facebook
Twitter
Print
Email
Skivtips
16 senaste