DOWNCHILD BLUES BAND – Downchild 50th Anniversary – Live At The Toronto Jazz Festival

DOWNCHILD BLUESBAND

DOWNCHILD BLUES BAND
Downchild 50th Anniversary – Live At The Toronto Jazz Festival
Diesel Management (64 min)

Ett kanadensiskt bluesband som gjorde sin scendebut i juni 1969 i Toronto. Här är de fångade på sin jubileumskonsert 50 år senare, också den i Toronto. För att fira det hela medverkar en hel del gästmusiker: Dan Aykroyd, ena originalhalvan av Blues Brothers; Paul Shaffer ”kapellmästare” i nämnda Blues Brothers; David Wilcox populär kanadensisk bluesrockare; Kenny Neal före detta medlem i Downchild; Gene Taylor pianist i Fabulous Thunderbirds och Erja Lyytinen, presenterad som Mississippikvinnan från Finland och ”Queen of the slide guitar”.

Bandets grundare Donnie Walsh sköter ledsång och munspelet. Rösten är grov, skrovlig och något beslöjad men funkar i det låtval som gjorts. Eget och kända standards blandas. Inledande ”Can you hear music” svänger bra med vasst munspel och bra blås. David Wilcox imponerar med bra slide i Elmore James paradnummer ”Madison blues”. Erja Lyytinen gör också bra ifrån sig i duetten ”Mississippi woman”, ett eget bandoriginal.

Överlag verkar det ha varit en bra livekonsert. Lite utslitet låtval på slutet bara med en blek version av Sam & Daves ”Soul man” och finalen med alla på scen i Joe Turners båda hits ”Flip, flop and fly” och ”TV mama”. Inte dåligt, det svänger, men alltid roligare att höra något nytt.

Facebook
Twitter
Print
Email
Skivtips
16 senaste