Mississippi Heat – Cab Driving Man

Mississippi HeatMISSISSIPPI HEAT
Cab Driving Man
Delmark DE-848
(67 min)

Detta är helt klanderfritt och proffsigt framfört. Varje ton och takt sitter perfekt, ljudet är bra och fjorton av de sexton låtarna är antingen skrivna av bandledaren och munspelaren Pierre Lacocque eller gitarristen Michael Dotson. Tyvärr är det också själlöst och en smula tråkigt.

Bandet har existerat i tjugofem år med nämnde Pierre Lacocque som gemensam nämnare. De har fungerat som något av ett blueskollektiv och varit ett kontinuerligt inslag i Chicagos bluesliv.
På den nya plattan tar de ett brett grepp och presenterar bluesalster som ekar såväl Chicago, Mississippi och New Orleans. Även swing och boogie smyger sig in.

Några ljuspunkter finns. Titellåten hittar mycket inspiration i Cab Calloways cabaréstil och för tankarna till Apollo i Harlem mer än till någon av Chicagos bluesklubbar. Ledsångerskan Inetta Visor får sällskap i duetten Don´Mess Up A Good Thing av Giles Corey och då flirtas det med soul.

Tyvärr tänder helheten aldrig till utan det stannar vid lagom framförd underhållningsblues och är inget som berör mitt sinne eller mina öron.

Facebook
Twitter
Print
Email
Skivtips
16 senaste