DIVERSE ARTISTER – HILLBILLY BOOGIE AND JIVE VOL.3

Hillbilly Boogie

DIVERSE ARTISTER
HILLBILLY BOOGIE AND JIVE VOL.3
Atomicat ACCD 019 (68 min)

På Jeffersons websida finns fyra CDn recenserade från Atomicat med material relaterat till amerikanska urinnevånare. På dem har det funnits en hel del afroamerikansk musik, tro det eller ej. ”Hillbilly Boogie” innehåller dock vad jag kan se och höra ingenting sådant. Istället ger denna musik en bondkomisk effekt, trots att jag med stor respekt vet att det finns ett antal hängivna diggare av denna musikstil. Men dialekter och trallvänlighet blir lite för mycket Snoddas och Jokkmokks-Jokke för mig (återigen inget illa menat).

Men det finns kuriosa att notera. Spade Cooley spelade in ”Oklahoma stomp” innan hans karriär frös inne efter att han brutalt mördat sin fru. Efter åtta år i finkan var han på väg att bli benådad, men under en permission för en välgörenhetskonsert, fick han en hjärtattack i pausen och dog. Mer kuriosa. På ”Satisfied or sorry” från 1954 spelar en ung Wille Nelson gitarr bakom Dave Isbell and The Mission City Playboys från lilla Texasbolaget Sarg.

Dedikerat och hängiven utgåva. Atomicat är förresten samma bolag som Koko Mojo, där man ger ut samlingar med blues och R&B.

Facebook
Twitter
Print
Email
Skivtips
16 senaste