DIVERSE ARTISTER – MORE BOSS BLACK ROCKERS VOL 1 – GUITAR PICKIN´ FOOL

{CAPTION}

DIVERSE ARTISTER
MORE BOSS BLACK ROCKERS VOL 1 – GUITAR PICKIN´ FOOL
KokoMojo KMCD 161 (64 min)

MORE BOSS BLACK ROCKERS VOL 2 – HOKUS POKUS
KokoMojo KMCD 162 (64 min)

2020 kom tio volymer från KokoMojo i serien ”Boss Black Rockers”. Fullmatade, med 28 spår på varje CD. Och en 10-LP på vinyl också, men då var det bara 14 spår på varje skiva. Kanske kommer det en volym 2 för att få ut resten? KokoMojo öser ut sådana här samlingar.

Här är de två första CDna i uppföljningsserien ”More Boss Black Rockers”. 280 spår ska ut på tio nya volymer.
Men nu skrapar man allt på benen. Det är ganska enkel, ointressant musik, även om det här och där blixtrar till med en vass gitarr, en honkande sax eller en jäkligt bra låt över huvud taget.

”Justine” med Don & Dewey är en sådan. Men om den är bra, så är Otis Rileys ”Rock and roll Riley” bara kaotisk. Prantice Moreland är väldigt mycket svensktopp, men med ett effektivt gitarrsolo. Ben Hughes gör ”Crazy man”, en pärla. Influenserna av Little Richard märks. The Valiants gör ”Good golly miss Molly” och Mr P.T. & The Party Timers “Aunt Susie”. Don Covays “Switchin´ in the kitchen” är också Little Richard, men Covay är bra. Eller är det bara för att man hört mer av honom. Men det har man väl bara för att de andra försvann. Sammy And The Five Notes gör instrumentala ”Doodle bug twist”. Bra, men nu får det räcka.

Gillar man den här typen av musik, kanske man hittar massor av guldkorn? En eloge till KokoMojo som håller grytan kokande!

Facebook
Twitter
Print
Email
Skivtips
16 senaste