DIVERSE ARTISTER – Feelin´ Good

feelin good

DIVERSE ARTISTER
Feelin´ Good
Koko Mojo KM CD 41 (67 min)

Detta är en temaskiva från Koko Mojo. De olika temata man har använt sig av vid sina många utgivningar är till exempel munspelsblues, gitarrblues, down home blues, eller att musiken är inspelad på visst skivbolag, eller att artisterna är födda i till exempel Mississippi, att musiken är dansant etc. De flesta av dessa temata fungerar helt perfekt då det oftast är musiken som håller samman plattan.

I detta fall är det i stället textinnehållet som är den minsta gemensamma nämnaren. Låtarna handlar om att vara kär, ha ett gott eller dåligt förhållande, eller vara olycklig när man blivit lämnad eller inte får den man vill ha. Kärlekens olika nyanser, från rödaste rött till blåaste blått, eller till och med nattsvart finns här. Med låttexten, inte musiken, som minsta gemensamma nämnare kan det lätt bli en kolossal blandning av allsköns musik. Och det har det blivit. Vi har blues med Junior Parker, J.B. Lenoir, Guitar Slim, Baby Face Leroy och Howlin´ Wolf. Men vi har också doo wop med till exempel The Cadillacs och en del så kallad tonårspop. Det sistnämnda blir nästintill outhärdligt.
Även om det vid sidan av de stora bluesartisterna är framgångsrika artister som Little Esther Phillips, Clyde McPhatter, Otis Blackwell med flera. som fyller upp plattan så betyder inte det att allt är frid och fröjd. Ett flertal låtar måste jag helt enkelt hoppa över för att ”klara skivan”. En rolig sak är dock Roy Hamiltons ”You can have her”, i Sverige känd som ”Sån´t är livet” med Anita Lindblom. Den är faktiskt riktigt bra. Nej, att ha kärlek som tema fungerar inte denna gång. Lägg i stället pengarna på någon annan av Koko Mojos fina utgåvor.

Facebook
Twitter
Print
Email
Skivtips
16 senaste