DIVERSE ARTISTER Boss Black Rockers Vol. 5 – Just Rockin’ and Rollin’ / Boss Black Rockers Vol. 6 – Mardi Gras Rock

DIVERSE ARTISTER
Boss Black Rockers Vol. 5 – Just Rockin’ and Rollin’
Koko Mojo KMCD 54 (65 min)
DIVERSE ARTISTER
Boss Black Rockers Vol. 6 – Mardi Gras Rock
Koko Mojo KMCD 55 (65 min)
 De fyra första volymerna i serien Boss Black Rockers fick positiva recensioner på Jeffersons hemsida. Och det finns ingen anledning att ha någon annan åsikt när det gäller volym 5 och 6. De fortsätter med samma vinnande koncept med svängig r&b och rock´n´roll av både kända och okända svarta artister inspelat i skarven mellan 1950- och 60-tal.
På volym 5 samsas Eddie Clearwater på sitt allra bästa Chuck Berry-humör tillsammans med bland andra Brook Benton, Eddie Bo, Shirley and Lee och mer obskyra artister som Big Bob och Preston Epps. Den senare har en cool instrumental, ”Bongo rock”, där smattrande congas lägger en grund bakom ettrig gitarr.
Den sjätte volymen erbjuder artister som Joe Tex, Amos Milburn och Young Jessie. Den som rockar hårdast av alla på skivan, och då finns det ändå konkurrens av både Esquerita och Don and Dewey, är dock Bunker Hill i ”The girl can´t dance” från 1963, Bunker Hill hette egentligen David Walker och var sångare i Mighty Clouds of Joy. Men här är han kompad av Link Wray and his Rayman och inspelningen får alla mätare att slå över på rött. Det blev aldrig en rock´n´roll-hit, den tiden var förbi sedan många år, men som tidig garagerockklassiker är det lysande.
Facebook
Twitter
Print
Email
Skivtips
16 senaste