BILLY WALKER Whirlpool – Gonna Shake This Schack Tonight!


BILLY WALKER
Whirlpool – Gonna Shake This Schack Tonight!
Bear Family BCD 17521 (69 min)

Denna samling innehåller Billy Walkers inspelningar gjorda från debutåret 1949 till och med 1962. Walkers musikkarriär varade dock längre än så, dryga 50 år för att vara mer exakt. Den hade säkert varat längre om han inte omkommit i en bilolycka 2006, på hemväg från en spelning i Alabama till hemmet i Tennessee. Walker var förare av bilen, tre av de fyra passagerarna omkom också.

Han har för många främst förknippats med att vara en av livefavoriterna på Grand Old Opry, då mest för sina countryballader. Här rör det sig dock om mer midtempo och snäll country som ligger nära pop och schlager. Översatt tror jag många av låtarna skulle kunna passa våra svenska dansband. Men visst några Hank Williams-inspirerade ballader och antydningar till honky tonk hörs också. Texterna ligger åt det hållet som skulle få metoo-rörelsen att baxna. Jag upprörs inte utan ser det mer som ett tidsdokument.

Walker fick sin första hitlåt 1954 med ”Thank you for calling”, som lustig nog inte finns med på den här samlingen. Antalet listettor stannade dock vid en, 1962 års ”Charlie´s shoes”, som har inkluderats. Totalt rör det sig om 30 låtar på samlingen.

Facebook
Twitter
Print
Email
Skivtips
16 senaste