CAROL FRAN & CLARENCE HOLLIMON – It´s About Time

carol Fran Clarence HollimonCAROL FRAN & CLARENCE HOLLIMON
It´s About Time
JSP Records JSP 3007
46 min

JSP har haft en fin förmåga att leta upp artister som kanske haft sina storhetsår bakom sig och gett dem en ny chans. År 2000 tog de in det äkta paret Carol Fran och Clarence Hollimon i studion. En inspelning som visade sig bli Hollimons sista då han gick bort samma år.

Carol Fran spelade in sin första singel 1957 för Excello och de kommande tio åren gjorde hon fin r&b och soul för Lyric och Roulette utan att riktigt slå igenom och musikkarriären hamnade tillfälligt på hyllan. 1982 träffade hon Hollimon och tio år senare släppte Black Top Soul Sensation med de båda och de var tillbaka i musikvärlden. Clarence Hollimon i sin tur hade ingen egen solokarriär utan det är som studiomusiker för Duke/Peacock han var stor. Han spelade bakom de flesta åren före och efter 1960. Lyssna på hans gitarr på Bobby Blands stilbildande I Smell Trouble.

Att Clarence fortfarande kan spela fin gitarr visar han på It´s About Time. Det är fin jumpbluesgitarr i T-Bone Walkers anda. Den där bitande gitarren som ibland fanns bakom Bobby Bland är kanske borta, men det svänger fortfarande om Hollimon. Carol Fran sjunger bara på fyra av skivans elva spår och även om sången är klart godkänd är det Clarence Hollimons skiva. I molliga No One Will Listen spelar han snyggt bakom Frans sång och Johnny Viaus hesa saxofon, på instrumentala Herky Jerky är det ett lite tyngre sound som funkar utmärkt och i studsiga shufflen I Can´t Go For That påminner både musik och Hollimons sång om en äldre Lazy Lester.

En trevlig välproducerad skiva där framförallt Clarence Hollimon får visa vad han kan.

Tommy Jansson

Facebook
Twitter
Print
Email
Skivtips
16 senaste