KAT RIGGINS – IN THE BOY´S CLUB

kat rigginsKAT RIGGINS
IN THE BOY´S CLUB
Bluzpik Media Group
(48 min)

Kat Riggins fick lite av ett underground-genombrott med sin förra platta ”Blues Revival” (rec i J 190). Hennes nya anspelar av titeln att döma på att hon håller på att bryta sig in på pojkarnas marknad på bred front, hon både sjunger, spelar och producerar bluesmusik. Kat är dock inte inriktad på bara 12-taktare, bredden är lite vidare än så. Hon kallar sin blues för bluesfusion. En bra benämning kan jag tycka då det gläntas på dörren för både både soul, funk, rock och gospel.

Kat har skrivit alla tolv låtarna på plattan och står även som producent. En riktigt bra avskalad blues är ”Troubles away”, med fin gitarr från Josh Rowand. I ”Hear me” har hon fått till en riktigt bra soulballad. Uptemposoulen i ”Second to none” och ”Tightrope” sitter också bra, hennes soulvokal är rent av utsökt. Titellåten, som avslutar, pumpar på i dansvänligt tempo.

Kat tar hand om såväl ledsången som bakgrundskörandet. I stompiga duetten ”Kitty won´t scratch” släpper hon dock in manlig sång från Albert Castiglia, som dessutom får avverka ett kort ösigt stegrande gitarrsolo. Att hon klarar av de mer bluesrockiga numren bevisar hon i tunga ”Johnnie Walker” och ”Live on”, även om jag tycker att det är två av de svagare låtarna. Plattan innehåller också ett hiddentrack som framförs a capella och som placerats mellan låt 10 och 11.

Kat har tagit ett steg vidare i en positiv riktning jämfört med ”Blues Revival”. Hela hon andas auktoritet och målmedvetenhet. Det blir spännande att följa hennes utveckling.

Facebook
Twitter
Print
Email
Skivtips
16 senaste