BRIGITTE PURDY – STILL I RISE

brigitte purdyBRIGITTE PURDY
STILL I RISE
Dirtshack Records
(36 min)

En platta med tio låtar, alla komponerade av sångerskan Brigitte och producenten Dave Osti. Den sistnämnde trakterar även trummor, bas, gitarr och piano på plattan. På keyboard finns Drake Shining. I övrig finns det gäster på enstaka spår. I den inledande shufflen, ”Hoodoo”, får exempelvis gästande Kenny Neal flitigt med utrymme på munspel.
Brigitte Purdy kom redan som trettonåring in på en av de vassaste musikutbildningarna i Kalifornien. Med en gedigen utbildning i botten så sjunger och behärskar hon såväl rock, soul, blues, jazz och även sång till klassisk musik. Hon har bland andra samarbetat med forne Free/Bad Company-sångaren Paul Rodgers och fanns med på dennes tributeturné till Jimi Hendrix och Muddy Waters.

Här gör hon ett försök att framföra låtar i rhythm´n´bluesstil. Resultat skulle jag vilja säga är sådär. Visst, hon har en röst och ett tonomfång utöver det vanliga, men i mina öron blir det bara för perfekt och anonymt, utan tillräckligt med lidelse. Varken röst, låtar eller stämning förmår gripa tag i en och locka till mer lyssning. Skickligt men aningen tråkigt.

Facebook
Twitter
Print
Email
Skivtips
16 senaste