BOBBY VEE – The Drugstore´s Rockin´- Suzie Baby

{CAPTION}

BOBBY VEE
The Drugstore´s Rockin´- Suzie Baby
Bear Family BCD 17573 (78 min)

Bara en jävla massa Bobbys, var ett uttryck som myntades i skarven 1950-tal och 60-tal. Bobby Rydell, Bobby Vinton, Bobby Shafto, Bobby Darin, Bobby Day och Bobby Vee var några av de som härjade på topplistorna. En av de mer kommersiellt framgångsrika under 1960-talets första år var Bobby Vee.

Numera är han kanske lika känd för att Bob Dylan fanns med i ett av hans första kompband, som för sina hits. ”Take good care of my baby”, ”The night has a thousand eyes”, ”Run to me”, ”Suzie baby” och ”Rubber ball” var några av de största och de finns givetvis med här.

Vee´s stora förebild var Buddy Holly och han spelade även in en platta med Hollys kompband The Crickets, efter Hollys död. Även om hans skivproduktion, med ofta sentimentala pop- och balladlåtar, riktade in sig på tonårspubliken, så spelade han i en hel del rock´n´roll, doo-wop och rhythm´n´blueslåtar. Visserligen med alla skarpa kanter bortslipade, men inte alls oävet.

Det gör den här samlingen med 35 låtar, bestående av hits och covers, från åren 1959-1962 till en ganska underhållande lyssning.

På You tube finns ett klipp från en konsert 2013 med Bob Dylan då Bobby Vee finns i publiken. Dylan hyllar honom genom att göra en version av
”Suzie baby”. För ovanlighetens skull gör han också en lång talad introduktion till låten och säger att Vee ”är den mest betydande musiker jag spelat med”.

Facebook
Twitter
Print
Email
Skivtips
16 senaste