BOBBY RUSH – Rawer Than Raw


BOBBY RUSH
Rawer Than Raw
Deep Rush Records/Thirty Tigers 51181 CD (45 min)

År 2007 släppte Bobby Rush plattan ”Raw”, fylld med akustisk blues. Alla låtar var egna Rush-original. Nu tretton år senare kommer del två i det projektet, ”Rawer Than Raw”. Elva låtar med sättningen Rush röst, hans gitarr och munspel samt fötterna som rytmsektion. Avskalat så det förslår.

Plattan är inspelad under flera år vid stopp i en studio i Jackson. Till skillnad mot ”Raw” är fem låtar denna gång skrivna av Rush, de övriga sex är från några av hans favoriter inom bluesen. En hyllning till dem.

Det är låtar av välkänt märke som valts ut; Skip James ”Hard times”, Howlin Wolfs ”Smokestack lightning och ”Shake it for me”, Sonny Boy II ”Don´t start me talkin´”, Muddy Waters ”Honey bee, sail on” och Robert Johnson/Elmore James ”Dust my broom”. Lite fantasilöst kan tyckas, men det blir delvis nya låtar i Rush nakna framförande.

Rush har fått till egna låtar som smälter väl in i sammanhanget. En del ligger nära en del välkända bluesalster, men det är nog ofrånkomligt i bluesgenren att nytt och gammalt möts ibland. ”Down in Mississippi” och ”Garbage man” är de som funkar bäst och borde ha en framtid som ””unplugged-favoriter”.

Facebook
Twitter
Print
Email
Skivtips
16 senaste