BLANDADE ARTISTER – Delmark Records 70th Anniversary Blues Anthology

{CAPTION}

BLANDADE ARTISTER
Delmark Records 70th Anniversary Blues Anthology
Delmark 878 (42 min)

70 år av enastående musik. Det är fantastiskt. Sedan Bob Koesters bortgång 2021 sköts Delmark nu av Julia A. Miller och Elbio Barilari. Denna utgåva celebrerar bolagets 70 år med tio låtar av några av de främsta artisterna som Delmark gett ut skivor med. Att dessa artister samtidigt är några av bluesens främsta är ingen tillfällighet.

Junior Wells ”Snatch it back and hold it” med enastående gitarr av Buddy Guy, Magic Sams “All of your love”, Otis Rush med “All your love” – artister och låtar som för evigt definierar the Chicago Blues. Men Delmark återutgav också legendariska inspelningar som Little Walters ”I just keep loving her” med Muddy Waters och Baby Face Leroy Foster I kompet eller Memphis Slims ”Memphis Slim U.S.A.” med Matt Murphy på gitarr.

Nyare artister fick också chansen, till exempel Big Time Sarah. Ett av de stora fynden var Jimmy Dawkins vars ”All for business” är magisk. Och låt oss inte glömma Jimmy Johnson, ytterligare en av bluesens stora.

Alla låtar är tidigare utgivna. Det hade varit kul med något från arkivet, men jag antar att detta är mer att betrakta som en promo för bolaget, mer än en utgåva riktad till samlare.

Max W Sievert

Facebook
Twitter
Print
Email
Skivtips
16 senaste