JOE BONAMASSA – Blues Deluxe Vol 2

{CAPTION}

JOE BONAMASSA
Blues Deluxe Vol 2
Mascot J&R Adventures JRA93992 (43 min)

2003 deklarerades som bluesens år i USA och Joe Bonamassa slog igenom med ”Blues Deluxe”. Nu 20 år efteråt kommer uppföljaren. Tolv nya låtar, varav tio tolkningar av klassiker samt två nya låtar.

Bonamassa är en skicklig gitarrist, men tyvärr får jag inga kalla kårar av hans musik, inte heller av denna platta. Därmed inte sagt att den är dålig på något sätt, men det där pirret i bröstet kommer inte. Bäst funkar Fleetwood Macs ”Lazy poker blues”. Andra tolkningar är inledande ”Twenty-four hour blues” som gjordes av Bobby Bland på lpn ”Dreamer”. Guitar Slim, Albert King och Pee Wee Crayton är andra artister som uppmärksammas.

Gillar du Bonamassa (och jag vet, det är många som gör det) så är detta ett givet köp. Är du mer traditionell i din smak så kan du hoppa. Jefferson har fått denna som download, plattan släpps inte förrän i oktober, då också en remastrad nyutgåva av ”Blues deluxe” kommer. ”Blues deluxe vol 2” finns i flera versioner, också en limiterad utgåva i 500 ex, där massor av godis medföljer. Absolut något att leta efter för fans av Bonamassa.

Facebook
Twitter
Print
Email
Skivtips
16 senaste