Barbara Carr – Think About It Baby

Barbara CarrBARBARA CARR
Think About It baby
Jam Jar Records 001
(51 min)

Vem som blir känd eller inte är nyckfullt och hänger inte alltid ihop med talang. 1965 efterträdde Barbara Carr Fontella Bass i Oliver Sains orkester. Bass åkte då till Chicago och spelade in megahiten Rescue Me. Ett år senare fick även Carr chansen på Chess, men hennes singel sålde inte. 1971 återvände hon till Chess utan att då heller lyckas. Allt på Chess och det andra hon gjorde vid den tiden är utmärkt och finns med på den här skivan. Carr blandar poppig soul med Motown och balladsoul i Atlanticfåran. På ett par tidigare outgivna spår är hon också dovt bluesig i Ann Peebles anda.

Med på skivan är också material som Carr gjorde när hon fortfarande hette Barbara Crosby och sjöng i flickgruppen The Petites. De var framgångsrika lokalt hemma i St Louis och en singel kom ut på Teek Records. På fyra låtar körar The Petites bakom Charles Drain och Billy James och då blir det snygg sextiotalssoul i Garnett Minns anda.

Barbara Carr kämpade vidare genom åren, men först när hon kom till John Wards bolag Ecko blev hon en stjärna. Från 1996 och tio år framåt kom det ut flera fina skivor. Men som allra bäst var hon nog ändå åren runt 1970 när allt var möjligt. Och den tiden har nu blivit en alldeles ljuvlig soulsamling. Köp!

Facebook
Twitter
Print
Email
Skivtips
16 senaste