Miss B & The Blue Cats – Blue Tonic

Miss BMISS B & THE BLUE CATS
Blue Tonic
Jlyd Records Jlyd 006
(44 min)

Detta norska band har existerat sedan tidigt 2012. De har sedan dess varit flitiga på scenen, i huvudsak på norska Vestlandet. Miss B är lika med sångerskan Bente T Bårseth och Blue Cats består av fyra manliga musiker på gitarr, kontrabas, keyboard och trummor.

Förebilder är namn som Koko Taylor, Etta James, Ana Popovic och Beth Hart. Samtliga av plattans tio låtar är covers hämtade ur blues- och soularkivet. Koko Taylor bidrar med två låtar, välkända Voodo Woman och lite mer okända You Ain´t Worth A Good Woman. Soulen representeras av Aretha Franklins hit Baby I Love You och I Don´t Need No Doctor, en låt som mängder av artister gett sig på sedan Ray Charles gav ut den första versionen 1966.

Förutom Miss B har gitarristen Oddvar Solheim något av en huvudroll på plattan. Gitarrsolona är många, såväl distade som vasst bluesiga. I den avskalade versionen av Robert Johnson Me And The Devil Blues finns han som enda komp på akustisk gitarr till Miss B. Att pianisten Torstein Obrestad borde ha släppts fram lite mer hörs i Ike Turners uptempoblues Rooster.

Detta är kompetent och stilsäkert framfört, dock aningen för neutralt. Jag saknar den personliga touchen, avsaknaden av den gör att plattan inte hamnar speciellt högt upp på min spellista.

Facebook
Twitter
Print
Email
Skivtips
16 senaste