YOKATTA BROTHERS FEATURING WILLLIE MEHTO YOKATTA – LIVE SESSIONS #1

yokattaYOKATTA BROTHERS FEATURING WILLLIE MEHTO
YOKATTA LIVE SESSIONS #1
Yokatta Records YR1703
(63 min)

Franska skivbolaget Yokatta ger i huvudsak ut akustiska inspelningar, ofta liveinspelade. På den här plattan har bolagets husband bjudit in finske sångaren och munspelare Willie Lehto till en livesession. Spelningen och inspelningen har skett i vardagsrumslik miljö, med ett fåtal åhörare. Sedan denna session har ytterligare fyra stycken skett med inbjuden gäst och därpå följande skivutgivning.

När jag fick plattan i min hand och läste låtförteckningen blev jag en smula skeptisk. Ännu en platta med coverversioner av några av de allra mest sönderspelade blueslåtarna, var min tanke. Efter ett antal genomlyssningar har jag mjuknat en smula. Visst, Little Walters ”Last night”, Billy Boy Arnolds ”I wish you would”, T-Bone Walkers ”Stormy Monday”, Bo Diddleys ”You can´judge a book by lookin´ at the cover” och Sonny Boy Williamson ”Help me” har genom åren blivit utsatta för så mycket misshandel att jag numera bara står ut med originalen.

Mehto och bandet lyckas dock skaka liv i de utslitna alstren och de övriga inte fullt så kända låtarna genom att få till en bluesgroove med mycket känsla och rytm. Mehto visar sig dessutom vara en mycket bra munspelare. Sånginsatserna som delas mellan Mehto och gitarristen Manu Slide ligger också över genomsnittet. Farhågorna blev till en positiv överraskning.

Facebook
Twitter
Print
Email
Skivtips
16 senaste