Vargas Blues Band – From the Dark

Vargas Blues BandVARGAS BLUES BAND
From The Dark
Off Yer Rocka Recordings OYR016
(51 min)

Javier Vargas tillhör sociteten av latinoblues. Han är född i Spanien av argentinska föräldrar. Jag vet inte om epitetet bluesrock riktigt passar här, snarare något liknande hårdrockblues. Detta är inte min genré, men jag tycker inte att det svänger eller gungar, bara en malande ljudmassa med likaledes malande gitarrspel av Vargas. Led Zeppelin eller Deep Purple svängde på sitt sätt (ja, jag vet att man inte säger att hårdrock svänger!), men detta är monotoni utan andningshål. Carlos Santana kunde också låta så här men där fanns ju ändå originalitet. Britten Gaz Pearson sjunger lite à la Robert Plant under Zeppelintiden. Men den som gillar stilen kanske ändå finner något här?

Facebook
Twitter
Print
Email
Skivtips
16 senaste