Tamara Peterson – Whatever You Say

Tamara PetersenTAMARA PETERSON WITH THE LUCKY PETERSON BAND
Whatever You Say
JSP JSP8848
52 min

För fem år sen recenserade jag en annan skiva med Tamara och Lucky – och den sågade jag rejält. Men de flesta av felen på den skivan är nu borta när paret hamnat på JSP. För det första finns det tydligare fokus, det här är Tamaras album. Lucky kompar på körsång, orgel och gitarr och han gör det riktigt bra och framförallt, vilket är en skillnad från den tidigare skivan, nyanserat. Och så har Tamara hittat hem musikaliskt. Borta är den påklistrade shufflebluesen och en mogen soul- och r&b-dam har kommit fram.

Om du köpte den mäktiga live-dvdboxen med Lucky och Tamara från förra året vet du ungefär vad du får här. Tamara sjunger hellre, och hennes röst passar också bättre för, soul och r&b än ren blues. Det är ingen modern r&b som hon sjunger på den här skivan. Tamaras småjazziga variant skulle snarare funka i en snajdig hotellbar än på dansgolvet eller topplistorna och inget fel med det! Tamara gör det hon är bäst på och som hon trivs med. Det jag kan sakna är en riktigt stark låt, något som gör att jag återvänder till skivan. Nu är det närmaste jag hittar balladen och titellåten Whatever You Say. En åttiotalsdoftande r&b-ballad med snygg wahwah-gitarr från Lucky.

Bra småfunkig blues och r&b som saknar riktig spets. Men ändå ett stort steg framåt för paret Peterson och då framförallt för Tamara.

Facebook
Twitter
Print
Email
Skivtips
16 senaste