SCOTT McCLATCHY – Six Of One

SCOTT McCLATCHY
Six Of One
LIB Records 202001 (47 min)

Sjätte albumet från denne sångare och gitarrist (spelar även mandolin här). Det förra albumet kom för tio år sedan. På detta nya får vi tolv låtar, varav sex egna kompositioner.

Det är en platta som känns upplyftande. Det går inte att undvika att dra associationer till Graham Parker & The Rumour. De gav åren 1976-80 ut sex kanonplattor med en mix av rock, roots och en smula pub i sinnet. Jag älskar de plattorna. Det är jag säker på att Scott McClatchy också gör. En av coverlåtarna är Parkers ”Heat Treatment”, titellåt från Parkers andra platta med Rumour. Inte bara den, utan hela plattan får mig att känna samma ohämmade spelglädje och attack från McClatchy som Parker hade de åren. Även om McClatchy inte har den lite bitska ton som Parker hade i sin röst.

Plattans vassaste låt är dock inte en cover, utan hans egna ”Roving eye”. En tät driven rotrockare med gästande Eric Ambel och Scott Kempner (båda fd Del-Lords) på gitarrer. Hans egna Inledningslåt ”Rock and roll Romeo”, med bra massivt blås, är också en riktig höjdare. I balladen ”Smoke” tangerar han The Band. Att han har hjärtat på rätta stället visar han i låten efter genom att göra en cover på just The Bands ”Ophelia”.

En riktigt bra rotbetonad rockplatta!

Bo Majling
 

Facebook
Twitter
Print
Email
Skivtips
16 senaste