RIPOFF RASKOLNIKOV – Small World

ripoff raskolnikovRIPOFF RASKOLNIKOV
Small World
XLNT1610
(52 min)

Ripoff Raskolnikov är en singer/songwriter född i Österrike. Det hörs dock inte. Hans engelska är perfekt, inte en tillstymmelse till brytning. På 1970-talet försörjde han sig som gatumusikant. På 1980- och 90-talet hade han bandet 20th Century Blues Band. Därefter soloartist.

Detta är hans fjortonde fullängdare och hans fjärde med samma mannar och sättning i ryggen; trummor, bas och piano. Raskolnikov sköter sång och gitarr samt låtskrivandet.

Just hans låttexter är något alldeles speciellt. De träffar en direkt. Det är kvalitet rakt igenom och det är angelägna vinklar på livet (och även döden) som tas upp. Han har ingen stor röst, aningen grov och skrovlig, men trovärdig. Hans gitarr andas en hel del blueskänsla. Han nämner själv bland andra Blind Willie McTell och Skip James som favoriter, men är noga med att säga att han inte kopierar dem utan att de inspirerar honom.

Det här är en platta med elva lugna låtar som fått gått många gånger i CD-spelaren. Stilmässigt ingen blues, men fasen så bra. Tänk om nyskrivna bluestexter höll den här kvalitén.

Facebook
Twitter
Print
Email
Skivtips
16 senaste