Raphael Wressnig – The Soul Connection (with Igor Prado)/Captured Live (with The Soul Gift Band)

Raphael WressningRAPHAEL WRESSNIG
The Soul Connection (with Igor Prado)/Captured Live (with The Soul Gift Band)
ZYX Music PEC 2104-2D
(51 + 60 min)

Detta är en så kallad Deluxe Edition, liveplattan ska ses som en bonus till det ursprungliga släppet The Soul Connection. Det är ingen dålig bonus, österrikiske Wreesnig får inte bara chansen att visa vilken virtuos han är på sin Hammond, övriga musiker och de låtar som framförs håller också bra. Det rör sig om nio låtar. Allt är instrumentalt i soul och funkstil förutom bra gästvokal av Deitra Farr i sköna bluesen All That I´ve Got.

Den studioinspelade plattan är inspelad i Sao Paulo i Brasilien ihop med brasilianske gitarristen Igor Prado. Prado visar sig vara en ypperlig gitarrist som med känsla klarar såväl blues som flyhänt jazzgitarr. Här är gästvokalisterna tre till antalet – Wee Willie Walker, David Hudson och Leon Beal. Inledande Trying To Live My Life Without You är en hyllning till nyss avlidne Otis Clay och görs bra med sårig sång från Walker.

Detta är en riktigt positiv överraskning. Metersbasisten George Porter Jr och ”Wolfman” Washington ville och medverkar också på Wressnigs New Orleans-inspelade Soul Gumbo. Jag förstår varför.

Facebook
Twitter
Print
Email
Skivtips
16 senaste