POLLY O´KEARY AND THE RHYTHM METOD – 50

{CAPTION}

POLLY O´KEARY AND THE RHYTHM METOD
50
Egen (53 min)

Skivan heter 50 för att alla tre medlemmarna i bandet fyller 50 år under 2021. Det här ska vara deras sjätte album och de själva presenterar sin musik som en blandning av Texas shuffle, swing, rhumba, och hill country blues med kubansk habanera, Motown, funk, r&b, sydstatsrock, americana med en släng av Joe Bonamassa. Stora ord och stora skor att fylla.

På första spåret ”Brand new day” sjunger gästsångerskan Lady A och hon ger bandet en soulig känsla. Bandet är tight där trummor och bas ger en bra grund och gitarren bidrar med en flyhänt åttiotalskänsla. När bandet själva tar över micken blir det betydligt sämre. Gitarristen Dave Miller har ingen bluesfrasering alls i sången vilket tar musiken åt annat håll även om grunden är småbluesig. De andra i bandet är bättre sångare, men inte de heller kan lyfta musiken.

Mycket mer än småskön bluesig musik, kanske lite Gary Moore möter Chris Rea, blir det inte. Synd då kompet är tight och gitarren flyhänt. Men tråkig sång och för höga ambitioner tar ned dem på jorden.

Facebook
Twitter
Print
Email
Skivtips
16 senaste