Little Andrew – Live

Little AndrewLITTLE ANDREW
Live
BIG H Records BIGHCD1303
49 min

Andreas ”Little Andrew” Stamnes är enligt pressmaterialet den okrönte kungen av norsk rock n´ blues. Född 1980 drog han som tonåring, precis som en annan norsk blueshjälte Vidar Busk, över till USA för att spela med Rock Bottom. Väl tillbaka till Norge slog han sig snabbt in på musikscenen, 2007 kom första skivan ut och nu har hans första liveskiva släppts.

Skivan är inspelad i Årnes i april 2013. För att vara en liveskiva är publiknärvaron minimal, det är lite försiktiga applåder mellan låtarna. Kanske hade en mer högljudd publik lyft skivan lite. För även om det är midtempo rock´n´roll med lite louisianainslag för hela slanten tar det aldrig fart riktigt ordentligt. Jag misstänker att det kan bero på mixningen, trummorna och basen låter alldeles för snälla, Little Andrews sologitarr kommer inte loss och hans röst blir utanför studion väl entonig. Bäst på skivan är Daniel Røssings piano som trillar in tonerna elegant.

Jag kan förstå att det här funkar live, men på skiva hade det behövts mer variation i tempo. Nu bryts det av först i sista countrydoftande Raining där Little Andrew är ensam med sin gitarr och röst, men då blir det för sent.

Little Andrew är av vad jag sett på nätet en utmärkt liveartist vilket tyvärr inte märks lika tydligt på den här liveskivan. Men trots att skivan kanske inte når ända fram är den ändå på hög volym en skön bilåkarplatta.

Facebook
Twitter
Print
Email
Skivtips
16 senaste