PAUL MESSINGER – America 2.0 – Assorted Tales And New Myth

paul messinger americaPAUL MESSINGER
America 2.0 – Assorted Tales And New Myth
PM-444
(75 min)

Oj, vad mycket som ryms på den här plattan. Stilmässigt kastas vi åt olika håll och texterna har många ord, är långa och verkligen angelägna. Det är på gränsen till att vara överfullt.

Paul Messinger är poet, sångare och kan dessutom hantera munspelet mycket bra. Det textmässiga temat är Amerika och ett försök att förstå vad som händer där idag. Messinger har ett stort intresse för historia och hans texter relaterar till den när han i låtarna utifrån vardagen skildrar nutiden. Att han inte är någon anhängare av Trump kan klart konstateras. Han tar hjälp av frihetsgudinnan i låten ”Lady Liberty” som är direkt riktad till Trump och som skildrar hur kvinnan med iransk bakgrund, gift med en infödd amerikan, nu får stryk på parkeringsplatsen för att: ”we saw that towel on her head”. En viss ironi finns också i texterna, han driver exempelvis med de vita 17-åringarnas lördagsfestande i ”The ballad of Roy and G”, där han i refrängen introducerar dansen ”Do the funky white boy”. Hyllningen till elden i ”The Speaker” är också fascinerande.

Det är inte frågan om någon ren blues på plattan även om beröringar i de olika stilutflykterna finns. Den jag närmast kommer att tänka på är faktiskt Frank Zappa, både vokalt och de tvära kasten vad gäller musiken. Det är som ni förstår beröm.

Facebook
Twitter
Print
Email
Skivtips
16 senaste