ANGSTBADAN – The Chase

angstbadanANGSTBADAN
The Chase
Egen
vinyl LP

Angstbadan har sitt urspung i norra Sverige, närmare bestämt Norrbotten. Innan denna LP-debut har de släppt en singel 2016, en EP 2017 och nu somras släppte de ännu en singel.
Bandet startades av gitarristen och sångaren Filip Karlström 2014 som en renodlad bluestrio. Nu är de en kvartett och har utvecklat sin bluesstil med att väva in rock med psykedeliska inslag och även lite rotbaserad amerikansk rock.

Grundsättningen är gitarr (Filip Karlström), bas (Elin Tannerdal), trummor (Johan Kalla) och keyboards (Petter Andersson) men det utökas också med gäster på munspel, trombon och tenorsax.
Jag får lite deja vu-vibbar till Groundhogs som de lät på slutet – tungt, volym och med en bluesbotten. Allt är eget, även om inledande ”If you want my love” låter lite väl mycket både Bobby Parkers ”Watch your step” och Bo Diddley-referenser. Drömska instrumentalen ”Danderline” som avslutar sidan ett och tredje låten på sidan två, utmärkta soulbluesballaden ”Wasting my time”, har vuxit till att bli mina favoriter. Singeln ”Conversations” håller också, men befinner sig en bit från det blå. Avslutningen är också en instrumental, titellåten ”The chase”, klart inspirerad av Allman Brothers med mycket orgel och Dickey Betts-gitarr från Filip Karlström. Kul också med den lite jazziga ”Nowhere around”, med bra blås.

För dem med en vidare syn på blues än de tolv takterna kan det här mycket väl var en platta som passar bra.

Facebook
Twitter
Print
Email
Skivtips
16 senaste