ARTUR MENEZES – Keep Pushing

artur menezesARTUR MENEZES
Keep Pushing
Egen
38 min

Brasilianske gitarristen Artur Menezes vann 2018 års Albert King Award, som instiftats av gitarrtillvekarna Gibson. När jag lyssnar igenom detta hans fjärde album har jag svårt att höra någon enda referens till Albert King, men det kanske inte heller är meningen med priset.

Han har under lång tid varit Brasiliens ledande musiker inom bluesen. Han har delat scen med de flesta storheterna inom bluesen – Buddy Guy, Eric Clapton, Gary Clark Jr, John Primer, Linsey Alexander och Bobby Rush för att nämna några.

Det jag hör här är tio låtar där åtminstone sju av dem kvalar in i kategorien bluesrock. Det råder ingen tvekan om att han behärskar den stilen till fullo. Det som dock fångar mig är de låtar som girar ur den fållan. ”Love´n´roll” är en utmärkt svängande mix av jazzgitarr och rock´n´roll. Avslutande temposkiftande bluesen ”Til the day I die”, snor det bästa från John Mayall och tidiga Ten Years After. Här visar han att det finns mer att ge än det stundtals slentrianmässiga bluesrockiga malandet. Mer av den sistnämnda varan och jag hade varit nöjd.

Facebook
Twitter
Print
Email
Skivtips
16 senaste