PATRIK JANSSON BAND – So Far To Go

patrik jansson bandPATRIK JANSSON BAND
So Far To Go
Sneaky Foot Records SFRCD003
(43 min)

Patrik Jansson startade sin karriär som trummis innan han 2007 bytte till gitarr och bluesrock. Första skivan kom 2011 och var rejält Stevie Ray Vaughan-influerad. Sedan dess har Patrik Jansson allt mer hittat sin egen ingång till bluesen och gitarrspelet. I pressmaterialet till nya skivan nämns fortfarande Stevie Ray som en förebild, men även Robert Cray, Walter Trout och Freddie och BB King lyfts fram. Och utifrån den mixen mejslar Patrik Jansson Band fram sin egen tolkning av modern blues.

Just Robert Crays mer melodiska ingång till musiken skiner igenom på flera spår, inte minst på fina långsamma ”Those days are gone”. Och bluesfunk kan vara riktigt trist, men Patrik Jansson Band gjuter fräscht liv i genren i både ”Life without You” och ”That 70´s thing” tack vare vasst gitarrspel och följsamt komp.

På förra skivan gästade Micke Fall på ett spår och han återkommer även på den här skivan med starkt munspel. Det som tyvärr drar ned skivan ett par snäpp är att Patrik Jansson är en betydligt bättre gitarrist än sångare, vilket innebär att det fina låtmaterialet inte matchas sångmässigt. Trots det en skiva som visar mognaden och utveckligen hos Patrik Jansson och hans band.

Tommy Jansson

Facebook
Twitter
Print
Email
Skivtips
16 senaste