MONA JOHANSSON – Morgonblues

MONA JOHANSSON
Morgonblues
Mojo Music (11 min)

En EP med låtarna ”Saknar dig”, ”Glänta på din dörr” och ”En kaffeblues”, som släpps digitalt 22/9. Mona sjunger, Per Olof Sjöström spelar gitarrer/lap steel, Michael ”Micke” Johansson, trummor. På ”Glänta” tillkommer Johan Bendrik, orgel, och Johan Landenmark, elbas.
Lap steel skapar ett dovt, mörkt ljudlandskap för Mona att framföra ”Saknar dig” med förtvivlan och längtan i rösten. Mona ser tillbaks på ett förhållande som inte höll. Mycket starkt! ”Glänta på din dörr” går lite snabbare i stop-time rytm. Sången är mer uppgiven, när Mona vädjar till en viss person att glänta på dörren till sitt inre. HU!!dnära. Andra takter i ”En kaffeblues” när Mona med hurtig sång försöker rulla igång en ny dag. ”Det är tungt att vakna, med huvet fullt av brus. Snälla, ge mig en kopp kaffe…”.

Mona Johansson sjunger känslosamt, och musikerna lägger excellenta bakgrunder. Samma starka känslor och fina texter som i låtarna recenserade i nr 208 och 209 utan att upprepa sig. Men medan låten i nr 209 lutade åt country är det blues rakt av den här gången.

Facebook
Twitter
Print
Email
Skivtips
16 senaste