MATT PEARCE & THE MUTINY  – Gotta Get Home

Mattt Pearce & the Mutiny

MATT PEARCE & THE MUTINY 
Gotta Get Home
Mutinear Records MR-001 (55 min)

Gitarristen och sångaren Matt Pearce från Glasgow är medlem i brittiska hårdrocksbandet Voodoo Six. Här släpper han debutplattan i eget namn. Det är bluesrock med betoning på rock och funk. Låtarna på denna skiva är oftast långa och symfoniskt uppbyggda med snabba och långsamma partier som bryter av varandra. Denna musik är möjligtvis inspirerad av den ursprungliga traditionella bluesen någonstans.  Men det känns som att det här är efterapningar och jag hittar ingen originalitet i musiken. Jag tycker att Matt Pearce är lite väl förtjust i sina gitarreffekter. För mig låter detta strikt tekniskt och cyniskt. Hur kul är det egentligen att höra ett gammalt uppkok av funkiga riff från Led Zeppelin och Hendrix? Möjligtvis att rockpubliken kan finna nöje i detta men jag gör det definitivt inte.

Facebook
Twitter
Print
Email
Skivtips
16 senaste