LUCKY PETERSON – 50 Just Warming Up

Lucky Peterson

LUCKY PETERSON
50 – Just Warming Up
Jazz Village JV570165 (78 min)

Den 17 maj avled Lucky Peterson helt oväntat, bara ett halvår efter att denna skiva kom hösten 2019. Lite makabert med tanke på skivans titel. Men han var nog en arbetsnarkoman (tidvis narkoman av annat slag också). Drygt 30 album blev det.

16 låtar på skivan. Han kunde gott ha nöjt sig med de 10-12 jag anser är bra-bättre-bäst, men det var inte hans stil. Som alltid är det straight blues, med några sparsamma utvikningar i soul, gospel och R&B-orgel. Lucky går ut hårt med ett par låtar med väl fuzzad gitarr. Tredje låten, ”Dreamin´ ´bout you”, är motsatsen, en fin bluesballad med läcker orgel. ”Going where my roots come from” är en medium-”honka” med stor intensitet i sången. Topp är också en cover på Albert Kings ”Angel of mercy”. ”Amazing grace/Precious Lord” är ett fint, nära 9 minuter, medley tillsammans med en Sharon Riley. Andra som hjälper till vokalt är frugan Tamara (två låtar), Daniella Cotton, och två rappare, vilka skulle ha spolats. (Inte för att de är rappare, utan för att de inte verkar hålla någon högre klass.)

Så sent som i juni 2019 var Lucky cover story i Living Blues. ”I´ve been a trooper about what I do. I travel all over the world, and I play blues. I love what I do, and I will continue to do it.” Tråkigt, tråkigt, att det tog slut så snabbt.

Facebook
Twitter
Print
Email
Skivtips
16 senaste