Linsey Alexander – Two Cats

linsey alexanderLinsey Alexander
Two Cats
Delmark DE-581
67 min

Chicagoveteranen Linsey Alexander har de senaste snart sextio åren spelat i Chicago, först på klubbarna på sydsidan innan han fick fasta spelningar på nordsidan. Genom åren har han släppt några egenproducerade skivor som han sålt på sina spelningar, men 2012 kom han till Delmark som här släpper sin tredje skiva med Alexander.

Och det kan väl sägas på en gång att det här är den tråkigaste av de tre. För även om Delmark har satsat på blås, funkrytmer och soulsväng för att mixa upp bluesen gjorde Alexander den mixen bättre på sin förra skiva skiva, Come Back Baby. Tightare band, piggare Alexander och bättre låtmaterial helt enkelt.

Men den nya skivan har sina stunder, That Ain ́t Right med vass gitarr och Bobby Rushkänsla, funkiga `Til I Kissed You där Linsey närmar sig Barry White och humoristiska och politiska shufflen Comb Over Blues.

Är du i Chicago, gå och se Linsey och köp ett par plattor. Vill du ändå han en skiva i samlingen satsa i första hand på Come back Baby eller om du vill ha något betydligt spretigare, hans första skiva från 2004 – Someone’s Cookin’ in My Kitchen.

Facebook
Twitter
Print
Email
Skivtips
16 senaste