LADY HUSTON – Groove Me Baby

{CAPTION}

LADY HUSTON
Groove Me Baby
EARWIG CD EWR-4980 (47 min)

Lady Huston släpper här sitt första album, men hon är en veteran i musikbranschen som bland annat under en längre tid spelade trumpet i Albert Kings band. Sedan 25 år har hon verkat i Las Vegas och St Louis.

Bakom sig på skivan har Lady Huston femton olika musiker och på ett spår är det bandet Jazz Edge Orchestra som står för kompet. Det är blåsbaserad och ganska maffig blues som framförs med gammaldags R&B-touch på en del spår. Lyssna till exempel på ”I want a man like that” med fint saxsolo och riffande blås där Hustons bidrar med sin trumpet. ”Hide-away”, vilket inte är Freddie King-klassikern, är en skönt riffig slowblues med ett funkigt mellanparti där Jazz Edge Orchestra bidrar med en jazzig niomans-blåssektion. Snyggt och en favorit på skivan. Lady Huston går också mer åt soulhållet i ”Groove baby” och i en liveversion av ”At last”, vilket ger en bra variation åt innehållet på skivan. Lady Huston sjunger bra, men i just ”At last” blir hennes vibrato och glidande mellan toner väl yvigt.

Skivan är en trevlig blandning av blåsbaserad småbandsblues med storbandsvibbar med både mer R&B- som jazzaktiga inslag.

Facebook
Twitter
Print
Email
Skivtips
16 senaste