KENNY WAYNE SHEPHERD BAND – Trouble Is… 25

{CAPTION}

KENNY WAYNE SHEPHERD BAND
Trouble Is… 25
Provogue PRD7688 2/9 (63 min)

Shepherds tionde studioalbum är ett återskapande av hans mycket framgångsrika andra platta med samma titel från 1997. 25 står för att den kom för 25 år sedan. Genom åren har skivans låtar varit grundplåten för Shepherds live-framträdanden. Då ”Trouble is…” betytt så mycket för honom har den nu nyinspelats med dagsfräscha versioner av låtarna.

Kompet består av samma musiker som kompade den då endast 20-årige Shepherd på originalet, med Noah Hunt nu som då på sång. Enda nykomlingen är Kevin McCormick som ersätter Tommy Shannon på bas. Shannon var en Texas-veteran som spelade med Johnny Winter på dennes tre första plattor för att sedan bli en hörnsten i Stevie Ray Vaughns Double Trouble. Och här kanske de största likheterna står att finna. Blues i botten men alltmer lutande åt bluesrock med betoning på rock.

Nio av de tolv låtarna är egna kompositioner. Bluesigast är ”(Long) gone”, kanske mest för munspelet. På originalet hanterades det av ingen mindre än James Cotton, vem som spelar här vet jag inte. ”I found love” är en ballad. ”King’s highway” låter lovande, men tyvärr ingen tributlåt till någon blues-King som jag hoppades på. Tre covers där ”I don´t live today” inte tillför mycket till Hendrix original från 1968, en låt som Hendrix tillägnade ”the American-Indian and all minority depression groups”. ”Nothing to do with love” kommer från Bonnie Raitt medan ”Everything is broken” är Dylan. Som extra bonus på denna 25-års jubilar får vi också Dylans ”Ballad of a thin man”.

Kenny Wayne spelade in ett par plattor med Stephen Stills och Barry Goldberg under gruppnamnet The Rides 2013 respektive 2015. Han hänger ofta med sina bluesiga förebilder och delar gärna och ofta scenen med dem, typ Buddy Guy. Sexbarnsfar, hustrun är Mel Gibsons dotter.

För ett par år sedan blev det lite strul runt Kenny Wayne som fick lämna tillbaka en utmärkelse från The Blues Foundation. Han hade nämligen en sydstatsdekal på en bil. Och hans pappa som sitter i styret för BF uppmanades att avgå. Oj oj oj, something is happening here…

Facebook
Twitter
Print
Email
Skivtips
16 senaste