KENNY CARTER – Showdown – The Complete 1966 RCA Recordings

KENNY CARTER
Showdown – The Complete 1966 RCA Recordings
Kent Soul CDKEND 491 (67 min)

Kenny Carters inspelningar på RCA levde i total anonymitet fram till 1997 då Dave Godin plockade A-sidan på hans andra singel, ”Showdown”, som ett av spåren på sin första volym av ”Dave Godin´s Deep Soul Treasures”. Godin´s samling blev en succe och intresset för den då totalt okände Kenny Carter tog sin början. År 2007 dök så tre nya RCA-inspelningar med Carter upp på en hyllningsplatta till Larry Banks; ”I can´t stop laughing”, ”Lights out” och ”You better get hip girl”, alla tre med Banks som låtskrivare.

Ady Croasdell hade sedan 1997 försök spåra Carters RCA-inspelningar och avtala om rättigheter till hans mastertejper med både utgivet och outgivet. På den här CDn finns de nu samlade, 22 låtar där 10 inte varit utgivna tidigare.

Kenny Carters ambition verka ha varit att vara soulens svar på Nat King Cole och Frank Sinatra. Det är 22 softa soulballader vi hör och en sångare som verkligen sjunger ut, med bra röstresurser ska tilläggas. Frank Sinatras paradnummer från 1947 ”Time after time” gör han bra. Ännu bättre blir det i Nat King Coles evergreen ”Smile”. Mer American Songbook blir det med hans version av ”Body and soul”. Majoriteten av låtarna är dock original skrivna av nämnde Larry Banks (mannen bakom ”Go now”, hit med hans fru Bessie Banks och Moody Blues). Stråkar och kvinnlig bakgrundskör finns med på majoriteten av låtarna. Ibland blir det för sentimentalt och tårögt, för mastigt för att palla de 22 låtarna på rad. Att välja ett par åt gången funkar bättre.

Facebook
Twitter
Print
Email
Skivtips
16 senaste