JOHNNY RAWLS – Where Have All The Soul Men Gone


JOHNNY RAWLS
Where Have All The Soul Men Gone
Third Street Cigar Records (39 min)

Titelspåret inleder plattan och radar i texten upp alla de välkända soulartister som tagit steget till de sällsamma jaktmarkerna. Det är en lovande inledning. Rawls känns engagerad och låten är bra. Tyvärr infrias inte de förhoppningarna fullt ut när det gäller fortsättningen. Förutom uptempospåret ”Baby, baby, baby” och lätt soulfunkiga ”Town to small”, som har intensitet, så färdas vi igenom ett antal låtar i midtempo, med i stort sett identiska blåsarr och låtstrukturer som närmar sig karbonkopior av varandra.
Plattan avslutas med ett stilmässigt avbrott, gospeln ”Calling on Jesus”. Den fäster inte riktigt utan känns mer som att den snickrats till som ett alibi utifrån gospelns formulär 1 a.

Rawls förra platta var en kritikerrosad hyllningsplatta till Otis Clay. Jag vet inte om avsikten med den här plattan varit att få ihop ett gäng egna låtar i stil med Clays Hi-inspelningar. Jag tycker mig ana den ambitionen ”mellan raderna”. Men Rawls når inte Clay vokalt och att matcha bröderna Hodges med flera går hans band inte i land med. Det är inte dåligt, men aningen enformigt och en emellanåt lite ”genomsnittlig” Rawls. Tyvärr, inte ett av hans starkaste alster.

Facebook
Twitter
Print
Email
Skivtips
16 senaste