John Weeks Band – Dark Angel

John Weeks BandJOHN WEEKS BAND
Dark Angel
MHP Productions
(44 min)

Denverbaserade John Weeks Band kommer att representera Kanada i 2017 års International Blues Challenge i Memphis. De fyra låtar de spelade vid uttagningen i Colorado finns med på denna purfärska platta, deras andra i ordningen.

Bandet har funnits i nuvarande sättning sedan sommaren 2015. Trots hemort i Kanada är det fyra amerikaner och en fransman vad det gäller nationell tillhörighet. Franskfödde Mr Weeks himself startade sin karriär genom att under 1990-talet avverka nästan samtliga av Paris barer och klubbar. Några av medlemmarna har också varit aktiva på musikscenen i Australien.

Detta är inget klassiskt bluesalbum. Visst går det att karva fram bluesgrund, men framförallt är det ett stort spektra av musikstilar som hörs. Inledande bluesrocken i The Hole visar sig vara ett blindspår för sedan radas det upp med skarytmer, bluesjazz , akustiskt laid-back och träskrock i Creedence Clearwater Revivals anda. Det kan till en del förklaras av att låtskrivandet är utspritt på kvinnliga ledsångaren Stacey Turpenoff, bandledaren Weeks och keyboardisten Danny Haynes och de har lite olika stil på sina respektive bidrag.

Facebook
Twitter
Print
Email
Skivtips
16 senaste