CAROLYN GAINES – Beware Of My Dog

Caroyln GainesCAROLYN GAINES
Beware Of My Dog
Polka Dot Records 191924279426
(45 min)

Det här är en originell platta. Carolyn Gaines (dotter till bluesmusikern Roy Gaines) har skrivit tio låtar som har sin utgångspunkt i tio bluesklassiker. Den elfte låten är en säregen cover på Big Jay McNeelys ”Something on your mind”. Big Jay som idag är över 90 år finns faktiskt med på tre spår då han låter sin sax ljuda. Givetvis solar han på sin egen komposition, men även på de övriga två.

Titellåten är en omarbetning av Big Mama Thorntons ”Hound dog”. Andra som fått släppa till grundfundament till hennes kompositioner är Muddy Waters, Blind Boy Fuller, Junior Kimbrough, Jimmy Reed, John Lee Hooker och Buddy Guy. Somliga av hennes omarbetningar är riktigt bra, annat når inte riktigt fram. Så det är ett något ojämnt album.

Carolyn har en helt egen sångstil i vilken hon mycket väl kan falla åt att growla, gläfsa och till och med sluddra.
Ibland låter det också som hon sjunger på någon form av amerikansk dialekt. Hon är ingen storsångerska men onekligen originell med en helt egen stil. Kul med artister som kan vandra iväg utanför ramarna. Ryktet säger att hon ska vara en alldeles speciell upplevelse live.

 

Facebook
Twitter
Print
Email
Skivtips
16 senaste