JEWEL BROWN – Thanks For Good Ole´ Music And Memories

{CAPTION}

JEWEL BROWN
Thanks For Good Ole´ Music And Memories
Blind Raccoon MF22JB01 (37 min)

Jewel Brown har haft en lång karriär, hon släppte sina första singlar på 1950-talet och sedan sjöng hon med Louis Armstrong under nästa hela 1960-talet. Efter det drog hon sig tillbaka från musiken och hade en karriär som försäkringsagent. Men under de senaste åren har hon börjat göra musik igen. I år 2023 fyller hon 86 år och har precis spelat in ett nytt album.

För att vara 86 år har hon stora delar av rösten kvar, framförallt sitter timingen och fraseringen fortfarande perfekt. Harry Belafontes ”Jerry” inleder skivan och Brown fått till ett skönt latingung med souljazzkänsla. I ”Why did you that” och Norman Whitfields ”Which way is up” är det mer 1970-talets symfoniska soul som sätter sin prägel. På andra halvan av skivan blir det mer jazzprägel, som i Jewels exman Eddie Curtis ”Song of the dreamer” och jazzbluesiga avslutande ”How did it go”.

Lite soul, lite jazz och väldigt lite blues. En skiva som trots stundtals fina insatser och efter förutsättningarna bra sång inte är något att jaga efter för Jeffersonläsaren.

Facebook
Twitter
Print
Email
Skivtips
16 senaste