Guitar Slim Green – Stone Down Blues

Guitar Slim GreenGUITAR SLIM GREEN
Stone Down Blues
ACE BGP CDBGPM 287
(33 min)

ACE har här på sin etikett CBG återutgett en skiva som ursprungligen kom ut 1970 på lågprismärket Kent producerad av Johnny Otis. Detta var en av de sista utgåvorna som kom på Kent och blev ingen storsäljare. Både Johnny och hans son Shuggie medverkar. Johnny på trummor och Shuggie på gitarr, bas och i ett fall även piano respektive munspel.

Slim Green (1920-1975) växte upp i Oklahoma, men flyttade sen via Las Vegas till Kalifornien. Han är kanske mest känd för sina råa inspelningar med The Cats From Fresno. Influerad av T-Bone Walker utvecklade han en egen, ganska rå och lite primitiv, stil. Efter att ha gjort en handfull singlar och spelat en del med Jimmy McCracklin och LC ”Good Rockin´” Robinson fick han 1970 tillfälle att göra denna platta, som nu i CD-versionen även innehåller två tidigare outgivna låtar.

Det är tidstypisk, lite funkinspirerad blues på ett par av spåren där Shuggie Otis hanterar sologitarren med bravur. De flesta av de andra låtarna är tagna ur Slims mer traditionella och lantliga fatabur och kunde lika gärna varit inspelade på femtio- eller tidigt sextiotal. Längden på låtarna är otypisk för LP utan för snarare tankarna till att meningen var att de skulle ges ut på 45or. I allmänhet tonas de ut efter mellan två och tre minuter. Ett trevligt initiativ av ACE att licensiera och återutge inspelningarna även om de inte blir någon större försäljningssuccé denna gång heller.

Facebook
Twitter
Print
Email
Skivtips
16 senaste