GREG SOVER – Jubilee

Greg SoverGREG SOVER
Jubilee
GSGS Music GSB 2018-001
(33 min)

Greg Sovers förra platta, debuten ”Songs Of A Renegade”, sågades jämns med fotknölarna av vår recensent Max Sievert, med motiveringen att den var helt ointressant ur bluessynpunkt.

På nya ”Jubilee” finns han i alla fall nära bluesen. Någon renodlad bluesplatta är det emellertid inte – soul, funk a´la Prince och en gnutta rock finns invävt i sound och stil. Allt är egenkomponerat förutom versionen av bluesklassikern ”As the years go passing by”. Bästa blueslåten och tillika plattans vassaste spår är ändå titelspåret. Den nakna inledningen med bara bastrumman och gästande Mikey Juniors munspel ger rätt avstamp till en primitiv blues som växer.

Jag imponeras av både Sovers gitarrlir och hans auktoritära sång. Såväl el-, den akustiska- och resonatorgitarren hanteras med välljud som följd. Bra avvägt i volym och solon också.

Det här gör mig så nyfiken att jag måste lyssna in mig på debuten för att se om jag tycker som Max.

Facebook
Twitter
Print
Email
Skivtips
16 senaste