Finalister Swedish Blues Challenge

Swedish Blues Challenge 2023 kommer att äga rum i Östersund lördag 28 oktober i samband med Östersunds Bluesfestival. Arrangör är Östersunds bluesförening. Vinnaren får representera Sverige i European Blues Challenge som äger rum 4-6 april 2024 i Braga, Portugal. Mer information om SBC och EBC finns på ostersundbluesfestival.se och blueschallenge.se

Banden som en jury bestående de svenska medlemmarna i European Blues Union 2023 valde ut som finalband är Vintage Bound, Grumligt, BlueNote Society och The Blue Benders.

 

Foto: Anders Lindborg

Vintage Bound

Vintage Bound är ett bluesrockband ifrån Järpen/Jämtland och Sandviken/Gästrikland. De har spelat ihop runt 3 år. Flera av medlemmarna har spelat tillsammans i olika band under 30 år.

 

Grumligt

Grumligt är från Östersund. De har rötterna i bluesen och med svänget som drivkraft blandar olika (amerikanska) stilar med eget material. Musik för själen med gitarr, bas och munspel.

 

BlueNote Society

BlueNote Society är ett svängigt rythm&bluesband med mycket nerv och känsla på tung bluesbotten. Ett spännande band med stor personlighet! Medlemmarna i gruppen kommer från Göteborg/Kungsbacka och har flera års erfarenhet från olika scener i och utanför Sverige.

 

The Blue Benders

På drygt två år har The Blue Benders etablerat sig i Bluessverige, inte bara som det nya unga blueshoppet, utan dessutom som en fulländad, frustande bluesmaskin med ett sound och sväng som får vilken gammal bluesräv som helst att blekna.

Facebook
Twitter
Skriv ut
E-post
Aktuellt