Etta Britt – Etta Does Delbert

Etta BrittETTA BRITT
Etta Does Delbert
Brittunes Music 4286 (48 min)

Efter mer än tjugo år på scenen, oftast som backup-sångare och under namnen Melissa Dean eller Melissa Britt, fick hon som Etta Britt skivkontrakt vid 53-års ålder. 2012 kom debuten Out Of The Shadows på Wrinckled Records. Nu två år senare kommer uppföljaren på eget bolag.
På debuten gjorde hon Delbert McClintonlåten Leap Of Faith som en duett med just Delbert McClinton som hon agerat förband åt ett antal gånger. På denna platta tar hon steget fullt ut och gör tio låtar förknippade med honom; antingen har han skrivit dem eller tolkat dem så pass eget att de fått epitetet Delbertlåtar.

Avslutningslåten When I Was With You har hon skrivit ihop med en av Delberts bandmedlemmar, keyboardisten Kevin McKendree som också är med på plattan. Ytterligare två medlemmar från Delberts band medverkar, plus Delbert själv. Han och Etta gör duetten Baby You Better Move On och han finns även med och körar i något ytterligare spår. Att så många av hans bandmedlemmar finns med gjorde att de kunde sätta grunderna till de tolv låtarna under en dag.

Etta har en riktigt bra röst för rhythm´n´blueslåtar, lite småhes men med bett. Tyvärr tycker jag bandet pumpar på lite för mycket i de flesta spåren. Det blir lite jämntjockt utan dynamik. Bäst låter det i uptempofavoriten Everytime I Roll The Dice och balladen The Jealous Kind. Den senare under många år ett av Delberts paradnummer.

Etta ska ha credit för att hon plockat med en hel del udda låtar från Delberts repertoar. Med ett mer lyhört kompband hade detta lyft sig några snäpp, nu blir det lite av en platta i mängden.

Facebook
Twitter
Print
Email
Skivtips
16 senaste