EMILIA SISCO & HELGE TALLQVIST BAND – You Ain´t Heard

Emilia DiscoEMILIA SISCO & HELGE TALLQVIST BAND
You Ain´t Heard
Eget (44 min)

Emilia Sisco frontar förvisso bandet, men det är helt klart Helge Tallqvists skiva där både låturval som det fina munspelet tryggt placerar musiken i 80-talets munspelsblues med rötterna 20-30 år tidigare.  Och inget fel med det! Emilia Sisco sjunger med en smånasal trevlig stämma, bandet driver på bra och det är ett utsökt munspel. Även den unga gitarristen Konsta Kovalev bidrar med bra spel och läckra solon. 

Men också om det är väl utfört blir det lite förutsägbart. Lyssna till exempel på Wake Up Alone där Emilia Sisco träder in i rollen som en Andrew Sisters, men där Tallqvist i sitt solo tar tillbaka låten till munspelsbluesens domäner. Samma sak händer i One More Kiss som också har ett käckare anslag, men där gitarrsolot förankrar ned det i jumpbluesen. 

Skivan är inte dålig, men jag kan önska att Helge Tallqvist och bandet ibland kunde släppa taget om bluesen och ta ut svängarna lite mer. Nu blir väl tryggt eller som i Junior Wellsuppbyggda Love Me en stilstudie där originalet alltid vinner. Och den som mest försvinner i helheten är den som kanske borde få ta mest plats, Emilia Sisco.

 

Facebook
Twitter
Print
Email
Skivtips
16 senaste