Don Stevenson – Buskin In The Subway

don stevensonDon Stevenson
Buskin In The Subway
Sireena SIR 2193
(55 min)

Don Stevenson är ursprunglig medlem i 1960- och tidiga 70-talet framgångsrika grupp inom den mer psykedeliska rocken, Moby Grape. Då satt han bakom trummorna, här har han hängt på sig gitarren.

Jag ska på en gång säga att jag nog är lite av part i målet när det gäller att bedöma denna hans andra soloplatta. Uppföljare till 2011 års kritikerrosade ”King Of The Fools”. Moby Grapes LP-debut och uppföljaren ”Wow” gick flitigt på min skivspelare när de kom och har därefter återupptäckts genom åren. Många av de vassaste låtarna var skrivna av Don. Den simpla låten ”Hey grandma” har alltid varit en favorit. Alltid given på de blandband på rullband och kassett, som jag med jämna mellanrum terroriserat min omgivning med.

Moby Grape förde in såväl blues, jazz och folk i sin psykedeliska rock. Stryk det psykedeliska och lägg till singer-songwriter och du har ingredienserna även på denna platta. Allt håller inte fullt ut, ibland blir det för tamt, men som helhet är det klart lyssningsbart. Majoriteten av materialet är inte blues, men då det blir blått så visar Stevenson kapacitet. Mer av den varan tack!

Facebook
Twitter
Print
Email
Skivtips
16 senaste