DIVERSE ARTISTER – RHYTM ´N´BLUESIN´ BY THE BAYOU – LIVIN´, LOVIN´& LYIN´

RHYTM ´N´BLUESIN´ BY THE BAYOUDIVERSE ARTISTER
RHYTM ´N´BLUESIN´ BY THE BAYOU – LIVIN´, LOVIN´& LYIN´
ACE CDCHD 1514
(66 min)

Med denna utgåva har ACE nu kommer till nr 19 (tror jag) av serien med inspelningar från främst J.D. Miller och Eddie Shuler utgivna på Excello respektive Goldband samt på en massa andra mindre bolag som t.ex. Ron, eller som aldrig gavs ut alls när det begav sig.

Även denna gång har en del av materialet tidigare varit återutgivet (eller utgivet för första gången) på LP på Flyright under 1970- och 1980-talen. Här finns några kända namn som Cookie & Cupcakes, Tabby Thomas, Lonesome Sundown, Guitar Jr (Lonnie Brooks) och halvkändisar som King Karl, men annars är det mest mindre kända artister och för några av de mest obskyra artisterna saknar ACE helt information.

Det är en kulturgärning Ian Saddler och hans medhjälpare på ACE gör genom att göra allt detta material tillgängligt för oss. En annan sak är ju hur mycket man verkligen vill ha av detta. Det börjar sina lite i lagret tycker jag. De kända namnen är mycket väl värda att ha, men det finns låtar som man kanske bara lyssnar på en gång. En del av låtarna gavs ju som sagt inte ut när det begav sig och kanske hade ett par av dem t.o.m. mått bäst av att stanna i hyllorna.

Men det är ändå imponerande att ACE efter så många utgåvor alltjämt kan plocka ihop cd-plattor som innehåller så pass mycket lyssningsvärt. Har du redan köpt de andra skivorna i serien så kan du lika gärna köpa denna också. Men har du nyligen börjat intressera dig för blues from Louisiana så rekommenderar jag att du startar med de fina samlingar som finns på bl.a. ACE med Slim Harpo, Lonesome Sundown respektive Lazy Lester. När du fastnat på dessa artister kan du gå vidare till plattorna i denna serie. 

Facebook
Twitter
Print
Email
Skivtips
16 senaste