DIVERSE ARTISTER – Gonna Shake This Schack Tonight! From The Vaults Of Decca & Coral Records


DIVERSE ARTISTER
Gonna Shake This Schack Tonight! From The Vaults Of Decca & Coral Records
Bear Family BCD 17602 (76 min)

Om jag räknar rätt så är detta volym nummer 42 i ”Gonna Shake This Schack Tonight-serien”. Ett minst sagt imponerande dokumentationsjobb av Bear Family-staben.

Inriktningen är denna gång två bolag och stilen som gäller är den som sorterats in under mappen hillbillyboogie. Mer specificerat så anges grundstommen i stilen vara artister inom inriktningarna western boppers, ranch hand rockers och hillbilly boogie schack shakers.

Trettio låtar har samlats. Uptempo så det förslår och dansvänligt. Det går att dra paralleller till både rhythm´n´blues och swingjazz för flera låtar. Roberta Lee & Hardrock Gunter gör en textmässigt ocensurerad version av Billy Ward & The Dominoes ”Sixty minute man”. ”Bloodshot eyes” har av mig alltid förknippats med Wynonie Harris. Här finns originalet med, framförd och skriven av Hank Penny. Flera av de vildaste boogielåtarna skulle passa lika bra för exempelvis Joe Turner & Pete Johnson. Arthur ”Big Boy” Crudup är en annan artist jag tänker på som ibland närmade sig det som hörs på den här plattan.

Jag säger som Canned Heats Bob Hite Jr: Don´t forget to boogie!

Facebook
Twitter
Print
Email
Skivtips
16 senaste