DIVERSE ARTISTER – Boss Black Rockers Vol 2 – Bip Bop Bip

boss black rockers vol 2

DIVERSE ARTISTER
Boss Black Rockers Vol 2 – Bip Bop Bip
Koko Mojo KMCD 51 (65 min)

Koko Mojo skämmer bort oss med massor med fina återutgivningar. Musiken på deras utgåvor brukar vara uppbyggda kring ett tema. Ibland fungerar temat, ibland inte. Denna gång är temat svart rock´n´roll och fungerar utmärkt. Detta är volym 2 i en serie om 10 CD-skivor som ska lyfta fram svarta blues- och r&b-artister som också spelade in rocklåtar. Vad som är r&b och vad som är rock´n´roll kan man ju alltid diskutera. Tanken med serien är att lyfta fram de svarta artisterna som orättvist har hamnat i skuggan för de vita utövarna.

Det är inte de stora ”rockartisterna” som Little Richard, Chuck Berry, Larry Williams eller Bo Diddley vi får här. Men väl andra stora namn, som vid sidan av sina övriga inspelningar gjort en och annan rocklåt, som James Brown, Johnny Copeland, Lonnie Brooks, Syl Johnson, Clyde McPhatter och Lowell Fulson.

I övrigt är det mindre kända artister och när det gäller dem så är flertalet av låtarna svåra att få tag på, så jag tror att den som inte specialiserat sig på svart rockmusik kommer att hitta en hel del nytt här. En del låtar, som till exempel Screamin´ Jay Neal med ”Rock and roll deacon”, slår ut det mesta vad gäller intensiv och kraftfull rock. Försök hinna med att dansa till ”Pretty boy” och ”Bip bop bip” den som kan. Roosevelt Sykes ”Driving wheel” får ett helt annat utförande med Mac Sims än vad vi är vana med. Harrold Burrages ”Billy Jean” går inte heller av för hackor. Ja, det finns många svängiga rocklåtar här så det är bara att ta fram och putsa dansskorna så öser vi loss, medan vi väntar på nästa volym i serien.

Facebook
Twitter
Print
Email
Skivtips
16 senaste